Tuinhuizen

Bowisse is in 2003 ontstaan vanuit het idee om het leven buiten een stuk sfeer- en smaakvoller te maken. Mooie eerlijke materialen en vormgeving zonder nutteloze details waren vanaf dag één de uitgangspunten.

Een fijn tuinhuis hoort helemaal thuis in de Bowisse familie, immers een tuinhuis is echt een uitbreiding van je woongenot. Een geborgen plek in de tuin om te genieten van rust en ruimte. Met een massief houten tuinhuis van Bowisse kan je jaren vooruit. 

Het gebruik van van nature duurzaam hout is voor steeds meer mensen een vereiste om zorgeloos te genieten van een stukje extra luxe thuis. Met een comfortabel tuinhuis is het elke dag vakantie. La dolce vita in je eigen achtertuin. 

Hoe je je tuinhuis ook wilt gebruiken? Bowisse maakt het mogelijk! 

Voorbeelden

Hieronder zie je een kleine greep uit de vele mogelijkheden. We ontwerpen alle tuinhuizen op maat. Mocht je vragen hebben over een terrasoverkapping, tuinhuis, garage, schuur of ander bijgebouw dan helpen we je graag verder.
We zijn te bereiken op 0545-261169 of per mail op info(at)bowisse.nl.

 

Een tuinhuis kan dienen als werkplek, buitenkeuken, gastenverblijf of man cave. Je bedenkt het maar. 

Voor het opbergen van uw fietsen, tuingereedschap of overige spullen die je in huis niet kwijt kunt of wilt, leveren wij schuren en garages. Dat is voor ons zo’n beetje het verschil tussen een tuinhuis of blokhut. Al wordt ook je blokhut, schuur of garage op maat gemaakt. 

Ongeacht welk type bijgebouw je wenst, wij bouwen altijd met authentieke houtverbindingen waar geen lijm of schroef aan te pas komt. Zo maken we zwaluwstaarten, pengatverbindingen en haaklassen. Houtverbindingen die sinds eeuwen hun kwaliteit bewijzen, worden door ons gemaakt met de nieuwste gereedschappen. Ambacht 2.0 noemen we dat.

Maatwerk tuinhuizen voor elk doel

Heb je een aantal specifieke wensen voor je tuinhuis? Dat past ons het best. We denken graag met je mee en werken het liefst aan mooie maatwerkprojecten. Elk project heeft weer een andere uitdaging.

Bijvoorbeeld de maat en de uitvoering. Of de toepassing en inrichting. Een gastenverblijf zal immers aan andere eisen moeten voldoen als een buitenkeuken. En ook een mancave en werkplek zullen vaak in omvang, inrichting en uitvoering van elkaar verschillen. 

Veelal ontwerpen wij onze tuinhuizen met een zadeldak, beter bekend als puntdak, waarbij we vaak gebruik maken van pannen of riet als dakbedekking. Dit geeft het meest de uitstraling van een huis. Natuurlijk kunnen wij je tuinhuis ook ontwerpen met een plat dak of bedekken met shingles of dakleer. Bijvoorbeeld omdat het dan beter aansluit bij de bouwwijze van je moderne villa.

Mantelzorgwoning of repetitieruimte, wij maken alles

Daarnaast is de bouwwijze van Bowisse dusdanig dat een relatief eenvoudige overkapping of garage uit te breiden is naar een geïsoleerde woonruimte. Denk daarbij ook aan het ombouwen van de ruimte tot een mantelzorgwoning. Voor zo’n woning op eigen terrein is geen vergunning meer nodig en de regels zijn vergelijkbaar met die van een garage of tuinhuis.

Daarnaast kan dit soort woning ook prima functioneren als je kind toch beter buitenshuis kan gaan repeteren voor trompet of drums. Met een goede (geluids-) isolatie creëren we een ruimte die de geluidsoverlast beperkt en waarvan ook de buren blij worden. 

Wat de wens of uitdaging ook is, samen met jou bedenken we een oplossing op maat. Daarna kun je ervoor kiezen om het tuinhuis prefab bij je af te laten leveren, waarna je het zelf in elkaar zet. Mocht je hulp nodig hebben bij het plaatsen van het gebouw, dan staan wij voor je klaar. Geef gerust aan wat je wensen zijn.

Als je nog niet weet wat precies je wensen zijn of je wilt gewoon inspiratie opdoen voor je volgende project, kom dan eens langs bij onze showroom. Of vertel ons hoe je tuinhuis dromen er uit zien en mogelijk komen we samen tot een fantastische uitwerking daarvan. Voor bijna elk budget bestaat er wel iets passends.

arrow_upward