Kapschuren

Kapschuur bouwpakketten op maat

Van origine is een kapschuur een opslagplaats voor agrarische gewassen of werktuig bij boerderijen. De toepassing van een authentieke kapschuur is de laatste jaren steeds meer uitgebreid. Een houten kapschuur is heel geschikt als schuur of garage, maar ook als terrasoverkapping of tuinhuis kan het een hele mooie basis zijn.
Laat een kapschuur bouwpakket op maat samenstellen met duidelijke 3D tekeningen door onze betrokken specialisten.

 • Origineel sinds 2003
 • Modern ambacht en gevoel voor stijl
 • Van nature duurzaam
 • Betrokken en gepassioneerde medewerkers
 • Actief in heel Nederland

Kapschuren op maat bij Bowisse

Bowisse maakt de kapschuur helemaal op maat. We passen in de constructie authentieke houtverbindingen toe zoals pen-en-gat- en zwaluwstaartverbindingen. Als houtsoorten gebruiken wij douglas of eiken, al dan niet geschaafd. De definitieve keuze is afhankelijk van persoonlijke smaak en beschikbare budget. Kies voor een grote kapschuur bouwpakket of ander kapschuur bouwpakket en zet de kapschuur zelf in elkaar of laat het uitvoeren door de specialisten van Bowisse.

Enkele kapschuur modellen

Kapschuren in allerlei soorten en maten

Een kapschuur heeft een ongelijke kap die aan de achterzijde langer en lager is dan aan de voorzijde. De hoogte van de sporenkap is afhankelijk van de hellingshoek van het dak en ook de diepte van de schuur heeft effect op de hoogte van het geheel.

Een kapschuur kan geheel open zijn of voorzien worden van wanden, lamellen, ramen en schuifdeuren. Ook maken we vaak een gedeelte geheel dicht, zodat er een tuinberging ontstaat. Hoe je je kapschuur ook wilt gebruiken? Bowisse maakt het mogelijk! Een tuinhuis kan dienen als werkplek, buitenkeuken, gastenverblijf of man cave. Je bedenkt het maar.

Kapschuur bouwpakket

Ongeacht welk type bijgebouw je wenst, wij bouwen altijd met authentieke houtverbindingen waar geen lijm of schroef aan te pas komt. Zo maken we zwaluwstaarten, pengatverbindingen en haaklassen. Houtverbindingen die sinds eeuwen hun kwaliteit bewijzen, worden door ons gemaakt met de nieuwste gereedschappen. Ambacht 2.0 noemen we dat.

Wat de wens of uitdaging ook is, samen met jou bedenken we een oplossing op maat. Daarna kun je ervoor kiezen om de prefab kapschuur bij je af te laten leveren, waarna je het zelf in elkaar zet. Mocht je hulp nodig hebben bij het plaatsen van het gebouw, dan staan wij voor je klaar. Geef gerust aan wat je wensen zijn. Als je nog niet weet wat precies je wensen zijn of je wilt gewoon inspiratie opdoen voor je volgende project, kom dan eens langs bij onze showroom. Of vertel ons hoe je kapschuur dromen er uit zien en mogelijk komen we samen tot een fantastische uitwerking daarvan. Voor bijna elk budget bestaat er wel iets passends.

Diverse gerealiseerde kapschuren

Hieronder zie je een kleine greep uit de vele mogelijkheden. We ontwerpen alle kapschuren op maat. Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden voor het realiseren van een kapschuur of andere bouwpakketten, dan helpen we je graag verder.
We zijn telefonisch te bereiken op 0545-261169 of per mail op info@bowisse.nl.

Bespreek je wensen

Bij interesse of vragen kun je een adviesgesprek of vrijblijvende offerte aanvragen.

Douglas kapschuur op maat met ingebouwde haard

Eiken of douglas kapschuur van Bowisse

Ben je op zoek naar een originele garage, berging of tuinhuis variant voor in je tuin of voor op je terrein? Ga dan voor een eiken of douglas kapschuur van Bowisse. Oorspronkelijk is een kapschuur een plek waar in de landbouw gewassen, machines en ander landbouwwerktuig werd opgeslagen. Je ziet ze dan ook nog regelmatig staan op boerderijen. De laatste jaren is de kapschuur echter ook populair geworden als stijlvolle en praktische toevoeging voor de tuin. Je kunt er nu eenmaal alle kanten mee op. We maken een eiken of douglas kapschuur dan ook helemaal voor je op maat van duurzaam hout en met authentieke pen-en-gatverbindingen. Neem gerust contact met ons op voor vragen of voor een vrijblijvende offerte om een beeld van de kosten te krijgen.

Het fijne van een kapschuur

Een kapschuur van eiken of douglas maken we voor veel mensen als ontspanningsplek in de tuin. Je gebruikt een kapschuur dan ook ideaal als stookhut of buitenkeuken. Voeg er een zit- of eethoek aan toe en je hebt de ideale plek om het hele jaar door beschut en knus met z’n allen te ontspannen. Een kapschuur is altijd open aan de voorkant en heeft een ongelijke kap die aan de achterkant langer is. Een kapschuur kan aan de zijkant open zijn, maar de zijkanten kunnen ook afgesloten worden met douglas of eiken houten platen om beschut te zitten tegen de wind en de regen. Vaak is één deel van de kapschuur een afgesloten ruimte/kamer. Deze gebruik je dan eenvoudig als opberghok voor meubilair, gereedschap, fietsen of ander materiaal.

Kapschuur op maat

Bij ons krijg je een kapschuur van eiken of douglas altijd volledig op maat gemaakt en dus passend bij jouw tuin of terrein. We gaan dan ook graag met je in gesprek over welke afwerking je voor je eiken of douglas kapschuur wil en welke toevoegingen je er graag aan ziet. Met onze kapschuren heb je onder andere de volgende mogelijkheden:

 • Geschaafd of vers bezaagd hout
 • Zwart gespoten gebint
 • Uitvoering gebint van 15 x 15 tot 40 x 40 cm
 • Getoogde of rechte korbelen
 • Geen of juist extra oversteek
 • Diverse soorten dakbedekking en dakisolatie
 • Douglas wanden
 • Schuur met framedeur
 • Verschillende soorten deurbeslag en sloten
 • Diverse klinkstellen
 • Verschillende soorten kozijnen en regenpijpen

Kapschuur

Kapschuur - Ter Harkel

Voordelen van Bowisse

Bij Bowisse reken je op een bouwpakket voor zelfbouw voor een kapschuur van douglas of eiken op maat. Zo heb je bijzonder snel een kapschuur naar wens in elkaar gezet. Je krijgt er van ons altijd een uitgebreide werkbeschrijving bij. Als je wil, regelen we ook het transport van alle materialen voor je. Laat je de bouw van je eiken of douglas kapschuur liever aan vaklieden over? Geen zorgen: met ons netwerk aan experts hebben we zo de juiste mensen voor de klus voor je gevonden. Kies voor een eiken of douglas kapschuur bouwpakket van ons en je bent verzekerd van het volgende:

 • Ervaring en vakmanschap
 • Modern en gevoel voor stijl
 • Betrokken en gepassioneerde medewerkers

Opbouw kapschuur in beeld

Foto's opbouw kapschuur
Foto's opbouw kapschuur
Foto's opbouw kapschuur
Foto's opbouw kapschuur
Foto's opbouw kapschuur

Contact met Bowisse

Met een kapschuur heb je een originele en bijzonder praktische toevoeging aan je tuin of je terrein. Dé ideale plek om spullen in op te bergen én om knus en gezellig onder te vertoeven met je vrienden en je gezin. Bij ons reken je op een kapschuur van duurzaam eiken of douglas naar keuze van top kwaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden. Je bereikt ons telefonisch via 0545 – 261169 en via mail op info@bowisse.nl. We staan voor je klaar om een kapschuur van eiken of douglas op maat te maken.

  ×