20 jaar Bowisse

Levensgenieters met smaak

Wat ooit begon met het idee om van gebruikte steigerplanken puur en solide buitenmeubelen te maken, is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de houtbouw dat kwalitatief hoogwaardige houten bouwwerken maakt met authentieke houtverbindingen. Met een gepassioneerd team vakmensen hebben wij door learning on the job en een onverwoestbare drive altijd gestreefd naar het beste! Bowisse is in de bloei van haar leven en dat vieren we!

20 jaar puur en solide houtwerk, voor levensgenieters met smaak

De naam Bowisse is afgeleid van het Achterhoekse Boh-wisse dat wis en waarachtig of nou en of betekend. Een uitdrukking die de oma van oprichtster Claudia Rusink Leis uit Aalten regelmatig bezigde als ze wilde benadrukken dat het echt wel waar was wat ze vond. Bo betekent mooi en Wisse is een oud synoniem voor zeker. Kernwoorden die de kernkwaliteiten waar dit puur en solide Achterhoekse bedrijf voor staat samenvatten. Bowisse is trots om Achterhoeker te zijn.

Het eerste geesteskind van Bowisse is stoel Herman, een stoere tuinstoel gemaakt van gebruikt steigerhout. Hiermee is Bowisse een heuse trendsetter gebleken. Tot 2010 zijn er vele tuinhuizen ingericht met deze puur en solide meubelen. De meubellijn is in 2020 weer opnieuw in productie genomen. Het steigerhout is daarbij vervangen door eiken en douglas. Herman blijkt een klassieker te zijn.

Langzaam maar zeker werd elke euro geïnvesteerd in mooie goede machines en konden we mooier en betere houten bouwwerken maken. Wat begon met een stoel werd een tafel, een buitenkeuken, een terrasoverkapping, een schuur, een gastenverblijf tot een heuse woning. Gaandeweg leerden we steeds meer over het prachtige houtbouwvak.

    ×