Schuren en garages

Ruimte heb je nooit genoeg, dus als je er oppervlakte genoeg voor hebt plaats dan een mooie ruime schuur of garage bij je huis. Een goede investering in je woongenot en de financiële waarde van je huis. Het bijgebouw kan dienstdoen als opslag, werkplaats of hobbyruimte. De bouwwerken van Bowisse zijn overal voor geschikt, ook kun je het probleemloos isoleren tot extra woonruimte. Zo creeër je een mooi thuiskantoor of mantelzorgwoning.

Voorbeelden

Hieronder zie je een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Mocht je vragen hebben over een tuinkantoor, mantelzorgwoning, garage, schuur of ander bijgebouw dan helpen we je graag verder. We zijn te bereiken op 0545-261169 of per mail op info(at)bowisse.nl.

Houtbouw is een snelle en duurzame manier van bouwen. Door de keuze van harde houtsoorten en de beste houtverbindingen toe te passen bouwt Bowisse een schuur of garage waar je eindeloos plezier aan beleeft.

Garage
Een mooie houten garage is een meerwaarde voor je woning en een lust voor het oog. Ook belangrijk: een garage is een genot voor je auto (‘s). Wie zuinig is op zijn auto parkeert hem bij voorkeur in een garage, zo bescherm je hem tegen weersinvloeden. Je houdt hem schoon, beschermt hem tegen beschadigingen en diefstal. Niet voor niets zie je vaak bij advertenties van gebruikte auto’s staan dat hij altijd binnen heeft gestaan. Een garage is echter meer dan een onderkomen voor je auto, het biedt extra ruimte voor opslag, of om te klussen. Bijna altijd biedt een garage de mogelijkheid om er een zolder in te maken waar je allerlei bestemming voor kunt bedenken. Een garage is makkelijk uit te breiden met een carport waar je snel en makkelijk je auto onderdak zet. Ook kun je een garage makkelijk uitbreiden met een overkapping voor jezelf of je buitenkeuken. Zo sla je meerdere vliegen in een klap. Bowisse is van oudsher een heel creatief en vindingrijk bedrijf en wij denken heel graag met je mee over de invulling van je nieuw te bouwen garage. We voelen ons betrokken bij onze klanten en gaan voor het maximaal haalbare. 

Houtbouw
De schuren van Bowisse hebben een authentiek houtengebint als basisconstructie. Oerdegelijke houtbouw dus. Geen eenvoudige koude verbindingen met schroeven maar houtverbindingen zoals houtverbindingen moeten zijn; met pen en gat. De modellen kunnen zowel klassiek zijn vormgegeven, maar ook heel modern of alternatief. Dit vraagt veel deskundigheid over de houtverbingen en die hebben wij sinds de oprichting in 2003 gaandeweg opgebouwd.  Ambachtelijke expertise die je van een vakman verwacht vind je bij Bowisse.

Prijsgunstig alternatief voor traditionele bouw
Houtbouw is een van de oudste bouwwijzen van de wereld. Deze van oudsher duurzame manier van bouwen heeft wereldwijd haar kwaliteit bewezen. Houtbouw is een snelle prijsgunstige manier van bouwen dat bovendien een stijlvol en resultaat oplevert. Een houten schuur of garage is dus een prijsgunstig alternatief voor een stenen exemplaar. En een Bowisse gebouw doet in kwaliteit niet onder voor een stenen versie. Wij baseren onze bouwwerken op stevige gebintwerken met authentieke houtverbindingen. Die zijn sterk en gestand tegen de werking van het hout. We prefabriceren alle onderdelen in onze werkplaats, zodat er op de bouwplaats niets anders gedaan hoeft te worden dan aan de hand van een duidelijke tekening de onderdelen op de goede plaats in elkaar te zetten. Appeltje eitje! 

Bouwvergunning nodig of niet?
Ben je benieuwd naar hoeveel vierkante meter je bij mag bebouwen check dan omgevingsloket.nl. Hier kun je nagaan wat je mogelijkheden zijn. Vooral bij groter schuren heb je vaak een bouwvergunning nodig, de regels hier omtrent verschillen per gemeente.

Schuur op maat
Bowisse ontwerpt de schuren op maat voor elke klant. Binnen de mogelijkheden die er zijn zoeken wij altijd naar het beste alternatief. Door middel van een mooie tekening laten we zien hoe de schuur eruit komt te zien. Aan de hand van bestaande voorbeelden maken we het u zo nodig nog meer duidelijk zodat u altijd weet wat u koopt.

arrow_upward