Bouwpakketten

Wat houden onze prefab bouwpakketten in?

 

 • Wij maken voor jou een mooi en passend ontwerp op maat
 • We laten je met duidelijke 3D tekeningen zien hoe je gebouw eruit komt te zien
 • Dit ontwerp bespreken we met je
 • Wij werken met goede kwaliteit hout en vertellen je alles over de keuzemogelijkheden
 • We stellen vrijblijvend een offerte voor je op
 • Als het aanbod naar je wens is, werken we het ontwerp uit in een bouwtekening.
 • Indien gewenst kunnen we tekeningen aanleveren voor een bouwvergunning
 • Als alle details duidelijk zijn laten we de balken zagen door de zagerij
 • De op maat gezaagde balken voorzien wij van authentieke houtverbindingen. Dit doen we met moderne gereedschappen zoals CNC-techniek
 • De losse onderdelen worden genummerd en vormen samen een passend bouwpakket
 • Ook de wanden, deuren en ramen maken we mooi voor je op maat
 • We maken een duidelijke uitgebreide werkbeschrijving voor je
 • We leveren alle bevestigingsmaterialen in het kant en klare pakket
 • Indien gewenst kunnen we het transport voor je regelen
 • Dan laten we de eer aan jou om het te monteren. Als je hulp nodig hebt kunnen we je in contact brengen met professionele hulptroepen!

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van gebouwen die we eerder hebben ontworpen en gemaakt. Hiermee willen we je een idee geven van de mogelijkheden en prijzen die wij hanteren. Wij maken alle gebouwen op specificatie van onze klant.

Schroom dus niet om te bellen op 0545 261169 voor een offerte op maat.
Je kunt ons natuurlijk ook mailen. Of kom gezellig langs voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek bij ons in de showroom aan de Kisvelderweg in Neede. Een gesprek wat we overigens ook via een videogesprek kunnen voeren. Nieuwe tijden, nieuwe service.

Duurzaam bouwen

Het is voor ons al jaren de normaalste zaak van de wereld: Wij bouwen natuurlijk met hout! Hout is een natuurlijk en klimaatvriendelijk materiaal. Geheel van biologische oorsprong.

Hout is het meest duurzame materiaal van de wereld. Bomen slaan immers tijdens hun groei CO2 op. Bomen voor houtbouw worden gepland in duurzaam beheerde bossen. Van deze bomen zagen wij balken.

Vervolgens maken we daar bouwwerken van die vele jaren blijven staan. In deze tijd heeft een nieuwe boom weer een volwassen leeftijd bereikt. En deze nieuwe boom heeft weer CO2 opgeslagen. Daarmee is de duurzame cirkel helemaal rond.

Hout blijft ook altijd zijn waarde behouden. Vele jaren oude balken kunnen weer hergebruikt worden in een andere toepassing. De levensduur van de grondstof kan daarbij wel worden verlengd tot wel 400 jaar.

Volgens ing. P. Fraanje kan afgedankt hout lange tijd hoogwaardig worden hergebruikt. Hij is onderzoeker bij IVAM Environmental Research, de milieu vakgroep van de Universiteit van Amsterdam, Dit zonder dat er veel aan kwaliteit wordt ingeboet. Houten bouwpakketten zijn daarmee een zeer duurzame investering.

Ambacht 2.0

Massieve houtconstructies die met veel liefde voor het vak met de modernste CNC machines gemaakt worden. Ambacht 2.0 noemen we dat. Wij houden het oude ambacht in ere en gebruiken de nieuwste gereedschappen.

Hierdoor kunnen wij heel precies de meest verschillende bouwpakketten samenstellen. Hoogwaardig en flexibel maar ook sterk. En hout is natuurlijk mooi, heeft een warme uitstraling en is daarnaast isolerend.

Daarbij voldoet ons product aan de eisen van de hedendaagse maatschappij. Kwaliteit met de hoofdletter K.

Gemaakt door de vakman

Bowisse voert het gehele traject vanaf het 3D ontwerp tot de realisatie in eigen huis uit. De door u goedgekeurde 3D tekening wordt één op één doorgezet naar de man aan de machine. De elementen worden stuk voor stuk gemaakt op onze speciale 5-assige CNC machine.

Het oog van de vakman blijft altijd opletten. Belangrijk om alle puntjes op de i te zetten.

Onze korte communicatielijnen en professionele manier van werken biedt een grote ontwerpvrijheid. We maken gebruik van de flexibele en sterke eigenschappen van hout. We garanderen topkwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs in houten 3D. Daarbij kunnen we tegemoet komen aan individuele wensen, leveren snel en houden het vakwerk betaalbaar.

Doe het zelf met werktekeningen

De bouwpakketten zijn relatief eenvoudig zelf te monteren. 9 van de 10 bouwpakketten worden door onze klanten zelf gemonteerd. Ben jij ook een echte doe-het-zelver?

Aan de hand van duidelijk uitgewerkte werktekeningen en werkbeschrijvingen wordt het een eenvoudige klus. Een klus die afhankelijk van de grootte van je project wel de nodige tijd vergt.

Of liever hulp bij de bouw?

Maar misschien zie je zelf bouwen echt niet zitten. Of ontbreekt het je gewoonweg aan tijd. In dat geval bemiddelen we graag bij het vinden van een goed montageteam. Die kun je een compleet houten huis laten bouwen.

We werken samen met een groep vakmensen die ruime ervaring hebben met het monteren van onze bouwpakketten. Zij kunnen elke houten bouw klus klaren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Douglas of eiken hout

Douglas of eiken gebint constructies die als basis dienen voor elk denkbaar model gebouw. Van terrasoverkapping of carport, tuinhuis of mantelzorgwoning tot schuur, garage of draagconstructie voor een prachtige villa. Variërend in moeilijkheidsgraad van klein en eenvoudig tot groot, complex en complete houten huizen.

Wij maken de prefab houtbouw pakketten geheel naar wens voor elke klant afzonderlijk op maat. Een schuine hoek of rare kronkel, het maakt voor ons geen verschil. Wij passen het ontwerp er op aan. We zorgen ervoor dat alle onderdelen precies passen op de juiste plek.

Wij werken met authentieke houtverbindingen

In onze constructies passen we authentieke houtverbindingen toe. Deze verbindingen zijn niet alleen mooi. Ze zijn ook heel functioneel bij het construeren van houtverbindingen in vers gezaagd hout.

Iedereen weet dat hout werkt. Het zet uit en krimpt. Om met deze eigenschap goede verbindingen te maken zijn houtverbindingen ideaal en eigenlijk noodzakelijk.

Houtverbindingen zijn veel sterker dan verbindingen met schroeven. De dragende houtconstructie wordt gebint genoemd. Het gebint wordt uitgevoerd met authentieke pen-gat verbindingen. Daarnaast worden er (waar nodig en gewenst) zwaluwstaartverbindingen en schuine haaklassen verwerkt in het gebint.

Het hele pakket wordt exact op maat en met genummerde elementen als prefab pakket samengesteld. Alle verbindingen worden passend voorbereid. Het hout dat gebruikt wordt is vers, fijnbezaagd of geschaafd en onbehandeld.

Maatwerk

Ieder project is uniek en wordt dus speciaal voor jou op maat gemaakt. Alles is voorbereid en de onderdelen passen goed in elkaar. Het pakket is voorzien van een duidelijke werkbeschrijving en werktekeningen.

Een model met een kleinere afmeting en een plat dak is eenvoudig te plaatsen. Het plaatsen van een grote schuur met pannendak vergt vanzelfsprekend meer van je vaardigheden. Maar ook dit is goed mogelijk voor jou als doe-het-zelver.

Meer informatie?

Voor meer informatie ben je natuurlijk altijd welkom in onze showroom aan de Kisvelderweg in Neede. Voor een uitgebreid adviesgesprek of om inspiratie op te doen en natuurlijk alles geheel vrijblijvend.

Maar bellen of een mail sturen kan zeker ook.

Bel: 0545-261169 of stuur een e-mailbericht naar info(at)bowisse.nl

 

arrow_upward