Menu

Tuinpaviljoen

 

Wil jij graag een authentiek tuinpaviljoen laten bouwen? Wij vinden het heel belangrijk dat er een goede keuze wordt gemaakt voor het materiaal dat u wilt laten gebruiken. Dit gaat bijvoorbeeld om traditionele soorten hout die veelal gebruikt worden voor het realiseren van bijgebouwen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Douglas hout, dat in aanschaf niet zo heel duur is. De levensduur van Douglas hout is wel korter dan van eiken hout. Maar dat mag de pret niet drukken. Wilt u bijvoorbeeld ongeveer 15 jaar lang genieten van uw authentieke tuinpaviljoen, dan kunt u kiezen voor onbehandeld Douglas. Een nadeel hiervan is dat het tien tot vijftien jaar mee gaat.

Tuinpaviljoen laten impregneren

Kiest u ervoor om het te laten impregneren dan heeft uw tuinpaviljoen een langere levensduur. Mocht u het dan jammer vinden dat de grijzige kleur verloren gaat, die het hout krijgt door de weersomstandigheden, dan kan u ook eventueel een beits nemen met een grijs tintje. Dat grijzige tintje zorgt dan voor de grijzige kleur. Wel zal het dan niet helemaal de natuurlijke grijstint krijgen, maar het zal er dan wel veel op lijken. Soms kun je ook wel spreken van een blauwachtige tint. Dan krijgt het bijgebouw dat dient als tuinpaviljoen een sprookjesachtige uitstraling.

Tuinpaviljoen op maat

Meer informatie over de mogelijkheden voor een authentiek tuinpaviljoen vind je op onze website, waar wij een uitgebreide fotorapportage hebben geplaatst met foto’s van het tuinpaviljoen. De foto’s geven de kwaliteit weer van ons werk, waarbij wij goed op de afwerking van het hout letten. Wilt u dat wij het Douglas hout impregneren, dan maken wij dat voor elkaar.

Keuzemogelijkheden

Meer informatie