Buitenkeukens

Buitenkeukens duurzaam op maat gemaakt

In 2005 ontdekte Bowisse het buitenkoken. Een, voor ons Nederlanders, geweldige aanvulling op ons leven in eigen tuin. Gaandeweg raakten steeds meer mensen overtuigd van de rijkdom te kunnen koken in de buitenlucht. 

Bowisse heeft een kenmerkende stijl maatwerk buitenkeukens die uitblinkt in zijn tijdloze ontwerp. We passen in onze keukens duurzame natuurlijke materialen toe. We zorgen er daarbij voor dat de keuken bestand is tegen de invloeden van het weer. 

We passen in onze ontwerpen verschillende kookmogelijkheden toe. Van modern tot aan de stoere Zuid-Afrikaanse braai. Alles toegespitst naar jouw wensen en mogelijkheden.

Puur en solide in vormgeving en materialen

Bowisse is opgericht in 2003. En is ontstaan vanuit de behoefte mooie inrichtingsconcepten voor het buitenleven te maken. Ontwerpen van Bowisse kenmerken zich door hun puur en solide vormgeving, de toepassing van natuurlijk en duurzame materialen en het ontbreken van nutteloze details.

Wis en Waarachtig

De naam Bowisse is afgeleid van het Achterhoekse Boh-wisse dat wis en waarachtig of nou en of betekend. Een uitdrukking die oma Leis uit Aalten regelmatig bezigde als ze wilde benadrukken dat het echt wel waar was wat ze vond. Bowisse is trots om Achterhoeker te zijn.

 

Stoel Herman, onze klassieker

Het eerste geesteskind van Bowisse is stoel Herman, een stoere tuinstoel gemaakt van gebruikt steigerhout. Hiermee is Bowisse een heuse trendsetter gebleken. Tot 2010 zijn er vele tuinhuizen ingericht met deze puur en solide meubelen. 

De meubellijn is in 2020 weer opnieuw in productie genomen. Het steigerhout is daarbij vervangen door eiken en douglas. Herman blijkt een klassieker te zijn.

Wat werd gestart met een stoel wordt nu toegepast in de keuken. Bowisse bouwt naar wens uw buitenkeuken van steigerhout geheel op maat.

Buitenfonuizen

Om lekker te kunnen koken heb je goede apparatuur nodig. Pas als ze de strenge selectiecriteria van Bowisse hebben kunnen doorstaan passen we ze toe in de buitenkeukens.

Zuid-Afrikaanse braai

Sinds een aantal jaar passen wij in onze buitenkeukens originele Zuid-Afrikaanse braais toe. Deze worden rechtstreeks uit Zuid-Afrika geïmporteerd. Wij en onze klanten met ons, worden met de dag enthousiaster over deze krachtpatser. 

Als je eens in Zuid-Afrika geweest bent heb je ze vast wel gezien, in de keuken wordt deze combi van barbecue en openhaard gebruikt om de dagelijkse kost te bereiden. Je kunt ermee grillen, stoven, bakken en koken. Echt een genot voor de buiten kookliefhebber!

Ervaringsdeskundigen op meerdere terreinen

Onze ervaring is niet alleen gebaseerd op het materiaal en de inbouwmogelijkheden. Er is ook een andere kant: want hoe wordt de buitenkeuken in de praktijk gebruikt? 

Voor iedereen is dat natuurlijk verschillend. De ene ‘buitenkok’ gaat voor een compleet vier gangen diner en gaat zich culinair helemaal te buiten. De ander gebruikt de buitenkeuken juist voor het betere bbq-werk. De een zweert bij gas, de ander kookt liever elektrisch en weer een ander vindt dat bij buiten koken hout of houtskool hoort.

Gas, houtskool of hybride?

Met een Bowisse maatwerk buitenkeuken is het allemaal mogelijk. Wij maken hem voor u in alle soorten en maten. Met Zuid-Afrikaanse braai die u op hout stookt of een hybride gas en houtskool Ibero top van Boretti. In steigerhout, eiken of douglas hout. 

Afgewerkt zonder poespas maar met kwaliteitsproducten. Met houten werkblad of een gezoet hardstenen blad.

Ervaring en kennis van keukenbouw en apparatuur 

Daar is ervaring voor nodig en kennis. Van keukenbouw, houtbouw en buitenkeuken apparatuur. Daarom werkt Bowisse ook graag samen met chef-koks die onze buitenkeukens in de praktijk gebruiken. Die verschillende stijlen van koken hanteren en precies weten wat er in een buitenkeuken noodzakelijk is.

Ook in onze showroom kunt u ze bij tijd en wijle aan het werk zien. Vakmensen die ons adviseren en vertellen wat er aangepast kan worden. Welke mogelijkheden en trends er zijn op het gebied van koken in de buitenlucht. Dat vertalen wij dan weer in het ontwerp en gebruiksgemak van uw buitenkeuken. Zo blijft u genieten van onze buitenkeukens. En zo genieten wij van opnieuw tevreden klanten.

arrow_upward